BEL NU

Ongedierte bestrijding bij agrarische bedrijven

Ongediertebestrijding op agrarische bedrijven is essentieel om de gezondheid van gewassen en dieren te waarborgen en om de opbrengst van het bedrijf te maximaliseren. De samenwerking tussen de agrariër en ons als ongediertebestrijding bedrijf is zeer belangrijk. Verscheidene invloedsfactoren bepalen de mate van plaagdruk, waarbij een zorgvuldig samenspel van maatregelen vereist is om deze druk tot een minimum te beperken. Daarom is een voortdurend overleg tussen beide partijen van essentieel belang.

De vakbekwame medewerkers leveren service op maat

Om een correcte manier van ongedierte preventie te handhaven komen we graag langs om een analyse van mogelijke dreigingen in kaart te brengen. Hieruit ontstaat een advies op maat voor elke situatie. Wanneer u de geadviseerde handelswijze volgt en onze preventieve service afneemt, garandeert dit dat u de kans op welke vorm van ongedierte dan ook minimaliseert. Wij werken volgens de IPM methode. Om een idee te krijgen van onze expertise kunt u op een van de onderstaande links klikken voor informatie over onze dienstverlening.

Ongedierte bestrijding

Ook Ratten en muizen kunnen wij bestrijden klik hier voor meer informatie hierover.

Maden bestrijding

Om vliegen succesvol te kunnen bestrijden, zullen maden ook bestreden moeten worden.

Vliegen bestrijden

Vliegen en maden moeten gelijktijdig bestreden worden om efficiënt te zijn.

Bloedluis bestrijding

Bloedluis is een grote bedreiging voor uw vee lees hier waarom.

Stal ontsmetting

Kippen-, koeien-, varkensstallen het maakt niet uit met stalonsmetting van Loedeman zorgt u voor een gezonde leefomgeving.

Water hygiene

Het spreekt voor zich dat gezond water onmisbaar is voor gezond vee laat uw leidingen ontsmetten.

Integrated Pest Management (IPM)

Er zijn verschillende benaderingen die worden toegepast in de agrarische sector om ongedierte te bestrijden. De methode die hier voor gebruikt wordt is Integrated Pest Management (IPM). IPM is een allesomvattende aanpak waarbij verschillende methoden worden gecombineerd om ongedierte onder controle te houden. Dit omvat biologische bestrijding (gebruik van natuurlijke vijanden), chemische bestrijding (gebruik van pesticiden indien nodig), hygiënemaatregelen en fysieke maatregelen (zoals het gebruik van netten of barrières), monitoring.

  • Biologische bestrijding: Dit omvat het gebruik van natuurlijke vijanden van plaaginsecten, zoals roofinsecten, parasitaire wespen of roofvogels. Het doel is om het evenwicht in de natuur te behouden en schadelijke insectenpopulaties onder controle te houden
  • Chemische bestrijding: Hoewel het belangrijk is om het gebruik van chemicaliën te beperken, kunnen pesticiden/rodenticiden noodzakelijk zijn in sommige gevallen. Het is belangrijk om zorgvuldig geregistreerde en goedgekeurde pesticiden/rodenticiden te gebruiken, rekening houdend met de milieu- en gezondheidsaspecten. Als onze producten en middel staan geregistreerd bij het CTGB-toelatingenbank.
  • Hygiënemaatregelen: Het handhaven van een schone en georganiseerde omgeving op het agrarische bedrijf is van cruciaal belang om effectieve preventie van ongedierteverspreiding te waarborgen. Dit omvat niet alleen de regelmatige reiniging van stallen, opslagruimtes en apparatuur, maar ook een breder scala aan maatregelen gericht op het minimaliseren van potentiële broedplaatsen en het verminderen van aantrekkelijke omstandigheden voor ongedierte.
  • Monitoring en vroegtijdige detectie: Regelmatige monitoring van gebouwen, gewassen en dieren kan vroegtijdige tekenen van ongedierte helpen identificeren. Vroegtijdige detectie stelt boeren in staat om snel en gericht actie te ondernemen voordat plagen zich verspreiden.

LAST VAN ONGEDIERTE?

Schakel de experts in van Loedeman voor uw agrarisch bedrijf

Gevaren ongedierte agrarische bedrijven

Gewasschade: Ongedierte zoals insecten, knaagdieren en vogels kunnen aanzienlijke schade toebrengen aan gewassen. Ze voeden zich met planten, bladeren, vruchten of zaden, waardoor de opbrengst vermindert en de kwaliteit van de oogst wordt aangetast.
Ziekteverspreiding: Sommige ongedierte, zoals teken, luizen en mijten, kunnen ziekteverwekkers overdragen naar zowel gewassen als dieren. Dit kan leiden tot de verspreiding van plantenziekten of de overdracht van ziekten onder vee, wat de algehele gezondheid van de agrarische productie bedreigt.

Voedselverontreiniging: Knaagdieren en insecten kunnen voedselvoorraden aantasten en verontreinigen. Dit vormt niet alleen een economisch verlies, maar kan ook gezondheidsrisico’s met zich meebrengen wanneer verontreinigd voedsel wordt geconsumeerd zoals salmonella en leptospirose.

Infrastructuurschade: Ongedierte kan schade toebrengen aan agrarische infrastructuren, zoals opslagfaciliteiten, schuren en stallen. Knaagdieren kunnen bijvoorbeeld kabels en isolatiemateriaal beschadigen, wat niet alleen leidt tot reparatiekosten, maar ook tot veiligheidsrisico’s, zoals brand en andere ongevallen.

Productiviteitsverlies bij vee: Vee kan ernstig worden getroffen door parasieten zoals teken, luizen en vlooien. Dit leidt niet alleen tot ongemak voor de dieren, maar kan ook de voedingsopname en groei beïnvloeden, wat de algehele productiviteit van het veebedrijf negatief beïnvloedt.

Economische verliezen: Ongedierte kan directe economische verliezen veroorzaken door schade aan gewassen en infrastructuur, evenals indirecte verliezen door verminderde opbrengsten, hogere kosten voor ongediertebestrijding en mogelijke waardevermindering van producten.

Het bestrijden van ongedierte bij agrarische bedrijven

Wij kunnen u helpen voor effectieve stalontsmetting en ongediertebestrijding. Denk aan het effectief uitroeien van ziekteverwekkers zoals bacteriën, maar ook het bestrijden van ratten en muizen. Wij maken gebruik van de juiste technieken en materialen, zodat wij een optimale stalhygiëne bij u kunnen realiseren. Schakelt u ons in? Dan profiteert u van de volgende voordelen:

  • De eerste inspectie bij uw bedrijf is gratis
  • Een vaste prijs per jaar
  • Een vast aanspreekpunt
  • Compleet ontzorgd

Certificering

Wij volgen de IPM-methode en zijn gecertificeerd volgens zowel IPM- als IKB-normen, wat onze uitgebreide kennis, vaardigheden en naleving van de Nederlandse wetgeving waarborgt. Ons team bedient heel Nederland met snelle service dankzij geografische spreiding en meerdere voertuigen. Neem contact met ons op via telefoon of e-mail voor professionele begeleiding in effectieve plaagdierbeheersing.
Neem vandaag nog contact met ons op voor een snelle en effectieve oplossing voor ongediertebestrijding bij u thuis. Bescherm uw huis en uw gezin tegen ongewenste indringers met de professionele hulp van Loedeman Plaagdiersbeheersing.

Neem contact met ons op

Wilt u ons inschakelen voor rattenbestrijding, muizenbestrijding, vliegenbestrijding of mierenbestrijding? Dan kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar 318-253044. Mailen kan ook via info@loedeman-ongediertebestrijding.nl of laat een bericht achter op ons online contactformulier. Wij komen dan snel mogelijk bij u langs in Gelderland met onze effectieve ongediertebestrijding.

LAST VAN ONGEDIERTE?

Schakel de experts in van Loedeman voor uw agrarisch bedrijf

Wij zijn werkzaam in heel Nederland!

Ons werkgebied is verspreid over heel Nederland. Wij komen graag eens langs op uw locatie om de situatie in kaart te brengen, zodat wij de juiste acties ondernemen om uw plaagdieren vaarwel te zeggen. Van welke soort ongedierte u ook last heeft, wij hebben hier altijd een passende oplossing voor!