BEL NU

Coccidisiose- / wormbestrijding

De ziekte coccidiose wordt veroorzaakt door de parasiet Eimeria, deze parasiet is algemeen aanwezig en overleeft in de omgeving in een vorm (oöcyst genoemd) die zeer bestand is tegen omgevingsinvloeden. Oöcysten kunnen na weken (in de mest) of maanden (in aarde) nog steeds infectieus zijn.

De meeste kippen komen op jonge leeftijd met verschillende coccidiosesoorten in aanraking en zijn daarna voor deze soort de rest van hun leven beschermd. Echter, indien een (opfok)bedrijf vrij is van een bepaalde Eimeria-soort dan is het mogelijk dat de kippen na overplaatsen op het productiebedrijf alsnog een coccidiose-infectie met deze soort doormaken. Ook bij een sterke vermindering van de weerstand kan coccidiose weer de kop op steken.

Goed schoonmaken van de stal helpt om de infectiedruk aan het begin van de ronde te verminderen. Uiteraard is grove reiniging (het verwijderen van de mest met oöcysten) hierbij belangrijk. Aanvullend kan worden gedesinfecteerd met ammoniak en dergelijk desinfecterende middelen.

Maak een afspraak met onze specialist

Wilt u meer te weten over onze coccidisiose- / wormbestrijding? Of wilt u direct ons specialisme inschakelen voor hulp? Dan kunt u contact met ons opnemen via 0318-253044, mail naar info@loedeman-ongediertebestrijding.nl of laat een bericht achter op ons online contactformulier. U kunt dan rekenen op ons vakmanschap tijdens de gewenste coccidisiose- / wormbestrijding.