BEL NU

De vliegen beginnen hun leven als ei. Uit het eitje komt vervolgens een larve die zicht tot een pop zal ontwikkelen. Hierna verschijnt, normaal gesproken, een volwassen vlieg uit de pop. Deze cyclus kunt u onderbreken door gebruik te maken van de vliegenkoker!

De vliegenkoker bevat roofvliegen, die uw vliegencyclus zullen verstoren. De eerste roofvliegen komen na ongeveer 4 tot 10 dagen na ontvangst van de koker uit. Ze zijn direct klaar om zich voort te planten. De larven van de roofvliegen zullen zich voeden met de ongewenste vliegen. Na ongeveer een week verpoppen de larven van de roofvlieg en komen er weer nieuwe volwassen roofvliegen. De roofvliegen zijn op donkere plekken actief en niet tot last voor mens en dier.

Het is aanbevolen deze biologische vliegenbestrijding regelmatig te herhalen in de periode van maart tot en met september. In systemen met bijvoorbeeld stro op de grond is het goed om de inhoud van de roofvliegen te verspreiden op plekken die relatief weinig verstoord worden door het vee. Zulke plekken zijn te vinden in hoeken, langs de muur en onder de drinkbakken. Hier kunnen de roofvliegen zich rustig voortplanten.

De vliegenval set wordt buiten de stal gebruikt om volwassen vliegen mee weg te vangen. Door het slimme ontwerp van de val kunnen vliegen er wel in, maar niet meer eruit. De vliegen vinden het lokmiddel onweerstaanbaar en worden erdoor naar de val getrokken. De val is zo lang als nodig herbruikbaar en kan worden nagevuld met het lokmiddel.