BEL NU

Silo reinigen: voorkom dat uw vee ziek wordt

Schoon voer begint met het goed reinigen en desinfecteren van uw voersilo. Dit is belangrijk om schimmelvorming tegen te gaan. Schimmels ontstaan bij hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheid in aangekoekt voer dat tegen de wand zit. Wanneer de schimmels groeien ontstaan er gifstoffen. Uiteindelijk komen die in het voer en ook in het vee terecht. Reinig uw silo daarom op tijd!

Het belang van goede hygiëne

Door een regelmatige reinigingsbeurt van uw silo verkleint u de kans op ziek vee doordat uw dieren geen gifstoffen binnenkrijgen. Heeft u het vermoeden dat uw vee ziek is geworden? Dat is altijd mogelijk. Veelvoorkomende symptomen, vooral bij varkens, zijn: minder eten, diarree/verteringsproblemen, oorbijten en een verminderde weerstand. Het nadelige gevolg is dan dat u bij uw dieren dure onderzoeken, zoals een bloedonderzoek, moet laten uitvoeren. Terwijl de oorzaak mogelijk in het voer zit. Uw silo reinigen ter voorkoming van ziektes is aanzienlijk minder kostbaar. Een jaarlijkse reiniging is daarom aan te raden in uw protocol. Ook voldoet u hiermee aan de eisen van de overheid.

Neem contact met ons op voor silo reiniging

Graansilo

Werkwijze Silo reiniging

Het reinigen van uw silo zal in 3 stappen verlopen.

  • Reinigen
  • Desinfecteren
  • Drogen

Soorten silo’s

Er zijn diverse soorten silo’s op de markt die uitdagend zijn om te laten reinigen. Zo is er bijvoorbeeld de LS17-, Trevira- en de GFK. Wij zijn gespecialiseerd in het reinigen van diverse soorten silo’s. Het is voor ons dan ook geen enkel probleem om een jaarlijkse reinigingsbeurt uit te voeren voor uw voeropslag in uw silo. Neem dus gerust contact met ons op als u uw silo wilt laten reinigen

Hulp nodig? Bespreek de mogelijkheden

Is uw silo toe aan een reiniging? Maar heeft u niet de middelen of kennis in huis om dit zelf te doen? Wij helpen u graag. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn telefonisch te bereiken op +31 318 253 044. U kunt ook mailen naar info@loedeman-ongediertebestrijding.nl. Of vul het contactformulier op deze pagina in. Wij reageren dan zo spoedig mogelijk.