Onze diensten

Rattenbestrijding

Voor veel mensen zijn ratten toch wel plaagdier nummer één. Vanwege hun grootte en de schade die ze aanrichten, zijn ze bij velen ongewenst. Er zijn meerdere soorten ratten in Nederland, waar de bruine rat en de zwarte rat de grootste boosdoeners zijn. Hoogtijd om deze ratten te bestrijden!

Leefwijze

Als goede klimmer en springer zijn de ratten op veel plekken te vinden. Zolang er maar wat te eten is, zijn de ratten van de partij. Ze houden van droge plekken waar ze zich goed kunnen verstoppen, zoals opslagplaatsen, zolders en voorraadkasten. Qua ontwikkeling lijkt de zwarte rat veel op de bruine en komt hij uit een nest van ongeveer 6 á 10 jongen. De jongen zijn na 3 maanden klaar om zich voort te planten en leven zo’n 2 tot 4 jaar.

Bestrijding

De bruine, zwarte, woel- of muskusratten kunnen grote schade aanbrengen aan schuren, stallen, vuilnisbelten, kelders, opslagplaatsen, sloten en dijken en nemen vervuiling met zich mee. Daarom verwijderen wij nestgelegenheden en ook de toegangswegen (gaten in muren, kapotte rioleringen etc.) moeten worden afgesloten of gerepareerd. Loedeman Ongediertebestrijding Renswoude geeft u een advies op maat over wering en bestrijding.

overige diensten

Last van ongedierte?
Laat ons u helpen!

Vertel ons over uw situatie, zodat wij hier spoedig een effectieve bestrijding op los kunnen laten.

Contact

Binnen iedere sector moet er rekening worden gehouden met verschillende facetten, wij zijn ervan op de hoogte! lees meer

Alle projecten