Onze diensten

Houtwormkever bestrijding

Als uw pand veelvuldig bestaat uit houtenonderdelen, dan is het van belang dat er met enige regelmaat wordt geïnspecteerd of de houtworm zich ook bij u schuilhoudt. De worm wordt net als zijn soortgenoten vaak pas te laat opgemerkt, gezien hij lang in het hout verblijft. Het snel en preventief bestrijden is daarom essentieel.

Leefwijze

Houtwormkevers hebben een voorkeur voor verschillende houtsoorten zoals limba, bamboe, eiken en essen. Spinthout bevindt zich bijvoorbeeld altijd in de buitenste ring van een boom en valt te herkennen aan de zachte structuur. Wanneer het droog is, is het extra vatbaar voor de kever. De larven die uit de kever z’n eitjes komen verblijven zo’n 3 maanden tot 2 jaar in het hout. Hier voeden zij zich met het zetmeel dat daarin te vinden is.

Bestrijding

De larve van de houtwormkever boort gangen in het hout en tast hierdoor de houtconstructie aan van woningen en gebouwen. Ze zorgen ook voor schade aan meubels, kisten en manden. Zelf kunt u weinig doen aan de houtwormaantasting. Wij hanteren verschillende effectieve methodes om dit diertje te bestrijden. Loedeman Ongediertebestrijding Renswoude geeft u een advies op maat over wering en bestrijding.

overige diensten

Last van ongedierte?
Laat ons u helpen!

Vertel ons over uw situatie, zodat wij hier spoedig een effectieve bestrijding op los kunnen laten.

Contact

Binnen iedere sector moet er rekening worden gehouden met verschillende facetten, wij zijn ervan op de hoogte! lees meer

Alle projecten