Onze diensten

Boktor bestrijding

(Veranderlijke) boktorren komen over het algemeen buiten de deur voor, maar kunnen uw huis of bedrijf binnenkomen via haardhout dat mee naar binnen is genomen. In principe brengen deze torren geen schade aan aan uw hout en is enkel hun aanwezigheid hinderlijk. Wel zijn vaak de nakomelingen de grote veroorzakers van schade.

Leefwijze

De boktor zelf leeft maar zo’n 2 weken en richt zich gedurende die tijd voornamelijk op zijn voortplanting. Hier is dan ook flink haast bij geboden, waardoor het vrouwtje dan ook zo’n 200 eitjes legt na de paring om veel kleintjes te verwekken. De huisboktor onder-gaat een volledige gedaanteverwisseling. Als larve komt hij namelijk uit een eitje, waarna hij flink wat jaren hout kan eten. Na 4 á 10 jaar gaat hij zich ontpoppen tot een echte tor.

Bestrijding

Boktorren zijn de meest voorkomende houtaantastende insecten. Boktor tast de dragende balken en hele dakconstructies aan. Dikke houten balken kunnen door meerdere boktorlarven in een paar jaar geheel worden verpulverd. Wanneer u constateert dat er boktor in uw woning of bedrijf is binnengedrongen, neemt u contact op met Loedeman Ongediertebestrijding Renswoude voor advies op maat over wering en bestrijding.

overige diensten

Last van ongedierte?
Laat ons u helpen!

Vertel ons over uw situatie, zodat wij hier spoedig een effectieve bestrijding op los kunnen laten.

Contact

Binnen iedere sector moet er rekening worden gehouden met verschillende facetten, wij zijn ervan op de hoogte! lees meer

Alle projecten